HRM Solutions

Payrolling in de praktijk

Wel extra personeel, geen rompslomp

U kunt eigenlijk wel een extra werknemer gebruiken. En u heeft ook een geschikte kandidaat. Maar twijfelt over de risico’s en de rompslomp van het werkgeverschap. Dan is payrolling een uitkomst. U werft, selecteert en stuurt zelf uw werknemers aan. Maar heeft niet het regelwerk en de verantwoordelijkheden van het werkgeverschap. Uw werknemers komen namelijk in dienst bij Van der Laan. Zo kunt u snel en flexibel inspelen op veranderende marktomstandigheden, maar houdt u wel de regie!

Wat levert payrolling u in de praktijk op?

 • U betaalt alleen voor daadwerkelijk gewerkte uren
 • U hoeft uw personeel niet door te betalen bij ziekte, arbeidsongeschiktheid of ontslag
 • U krijgt per week één factuur voor al uw personeelskosten
 • U heeft geen piekkosten in mei voor vakantiegeld
 • U hoeft zelf geen salarisadministratie bij te houden
 • U hoeft zelf geen loonbelasting en premies af te dragen
 • U hoeft zelf geen personeelsdossiers bij te houden

Duidelijke afspraken en scherpe tarieven

Als u kiest voor Van der Laan, weet u waar u aan toe bent. Geen opstartkosten, geen toeslagen, geen extra facturen voor pensioenpremies of minimale bedragen per factuur. Maar gewoon één scherp all in tarief dat lager ligt dan het inhuren van uitzendkrachten. Meer weten? Schrijf uw bedrijf daarom online in. Dan nemen wij contact op. Of maak zelf een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met één van onze payroll adviseurs.

Wat levert het u op?

 • U betaalt alleen voor daadwerkelijk gewerkte uren
 • U hoeft uw personeel niet door te betalen bij ziekte, arbeidsongeschiktheid of ontslag
 • U krijgt per week één factuur voor al uw personeelskosten
 • U heeft geen piekkosten in mei voor vakantiegeld
 • U hoeft zelf geen salarisadministratie bij te houden
 • U hoeft zelf geen loonbelasting en premies af te dragen
 • U hoeft zelf geen personeelsdossiers bij te houden

Aan de slag

Optimale regie en flexibiliteit

Kortom: met payrolling kunt u zich focussen op uw core business en kunt u snel inspelen op veranderende marktomstandigheden. U houdt zelf de regie over uw personeel. Tegelijkertijd blijft u flexibel omdat u geen juridisch werkgever bent en niet vastzit aan arbeidscontracten. Daarom kiezen steeds meer bedrijven voor payrolling

 

Vraag offerte aan

 

Of neem contact op voor meer info en vragen: +31 (0) 30-630 63 40.

Onze werkwijze

Van der Laan neemt u zoveel mogelijk werk uit handen

 

 

Intakegesprek

U heeft zelf een nieuwe medewerker gevonden en afspraken met hem gemaakt over zijn of haar uurloon en de contractperiode. Vervolgens komt uw medewerker bij ons langs om zich in te schrijven. We maken dan het papierwerk in orde. Uw werknemer ontvangt van ons een contract.

Contact

U stuurt wekelijks per e-mail hoeveel uur uw medewerker gewerkt heeft. Van der Laan zorgt op basis daarvan dat het loon wordt uitbetaald en alle premies voldaan worden aan de Belastingdienst. Uw werknemer krijgt van ons een salarisstrookje. Wij sturen u één factuur voor uw personeelskosten.

 

 

Opzeggen

Heeft u geen werk meer of voldoet een werknemer niet aan uw verwachtingen? Dan zit u in de regel niet vast aan een arbeidscontract. U kunt op elk gewenst moment opzeggen. Dat risico ligt bij Van der Laan. Wij begeleiden werknemers vervolgens naar ander werk.

Overstapservice

Maakt u nu al gebruik van de diensten van een andere payrolldienstverlener? Dan kunt u gebruik maken van onze overstapservice. We nemen dan al het regelwerk rond de overstap voor onze rekening.

 

 

Aan de slag    Neem contact op

Voor uw medewerkers

Hoe zit het met hun rechten en wat is er precies geregeld?

 

Ziekte
Bij ziekte krijgen uw medewerkers een deel van hun loon uitbetaald. Van der Laan zorgt voor ziekteverzuimbegeleiding.

Vakantie
Medewerkers bouwen volgens hun contract vakantie-uren op. Die kunnen ze in overleg met u opnemen. Ze krijgen deze uren doorbetaald.

Outplacement
Heeft u geen werk meer voor medewerkers? Dan begeleidt Van der Laan hen zo snel mogelijk naar een passende andere baan.

Pensioen
Van der Laan is aangesloten bij Stichting Pensioenfonds voor Personeelsdiensten STIPP. Medewerkers die meer dan 26 weken werken via

Vast contract
Payrolling kent grenzen. U mag een medewerker 78 weken volledig flexibel inhuren. Daarna mag u nog 4 payrollcontracten van in totaal.

Imago
Payrolling heeft bij sommige mensen een negatief imago. Het kan zijn dat uw medewerkers vrezen voor verminderde ontslagbescherming.

 

Vraag offerte aan    Neem contact op

Online marketing