Werving en Selectie | Van der Laan

Werving en selectie uitbesteden 

Voelt uw eigen werving en selectie als zoeken naar een speld in een hooiberg? En heeft u helemaal geen zin of tijd om zelf de juiste medewerkers voor uw vacatures te vinden? Kies er dan voor om werving en selectie uit te besteden aan Van der Laan. Wij weten de weg in databanken en prikken door opgeklopte cv’s en motivatiebrieven heen. Zo selecteren we snel en efficiënt geschikte kandidaten voor uw bedrijf.

Hoe pakken wij werving en selectie aan?

  • Stap 1: We komen langs voor een kennismakingsgesprek over werving en selectie. Daarin inventariseren we uw bedrijf, uw processen en bedrijfscultuur. Ook nemen we door welke vaardigheden en kwalificaties uw toekomstige werknemer moet hebben.
  • Stap 2: We werven kandidaten die voldoen aan het samengestelde profiel. Onze HR-professionals spreken die kandidaten, checken hun referenties en maken een voorselectie.
  • Stap 3: We stellen aan de hand van cv’s een aantal kandidaten aan u voor. U bepaalt zelf met wie u in gesprek gaat.
  • Stap 4: U kiest een kandidaat en neemt hem of haar in dienst.

Werving en selectie op no cure no pay basis

Bij Van der Laan hebben we ruime ervaring in werving en selectie. Die ervaring zorgt ervoor dat we overtuigd zijn van het feit dat we de juiste kandidaat voor uw bedrijf vinden. Daarom werken we bij werving en selectie op basis van no cure, no pay. Ontbreekt de klik of kunt u beargumenteren dat geen van de kandidaten geschikt is om uw vacature in te vullen? Dan krijgt u ook geen rekening. Meer weten? Maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek over werving en selectie met één van onze HR-professionals.

Niet de vacature kunnen vinden die je zoekt?

Ontvang nieuwe vacatures voor deze zoekopdracht per e-mail. Maak een Jobalert